Unik bröllopsresa

Vi vill tipsa om fler unika resmål när du planerar bröllopsresan. Costa Rica är ett fantastiskt land och det här är en bröllopsresa som ni kommer ihåg hela ert liv!

Man gifter sig bara en gång i livet och då skall man planerar in en bröllopsresa som är lite utöver det vanliga. Tipset idag är Costa Rica som är ett helt fantastiskt land i Centralamerika. Bättre stränder och bättre bad kan man, enligt vårt tycke, inte finna någon annanstans i världen. De bästa baden får ni om du åker till Costa Ricas västra kust. Här får ni bada i det härligt salta och mycket varma Stilla Havet.

surfing

Den som vill kan prova på att surfa här. Surfare kan intyga att de bästa vågorna för surfing kan man hitta i Costa Rica. Den som inte är så hemma på surfing kan passa på att ta några lektioner i surfing för att bäst få kläm på hur man gör. Surfingbrädor hyr man vid stranden. Om ni vill prova på några surfinglektioner kan ni besöka  http://www.tamarindosurfschool.com. Lektionerna hålls bland annat vid stranden Playa Grande som ligger i den norra delen av västkusten.

kolibriOm ni är intresserade av djur och natur kan vi berätta att Costa Rica är känt för sitt rika naturliv och för sin enorma fauna. Här finns djur och växter man kanske inte får se någon annan gång i livet. Costa Rica är inte ett stort land, men man räknar med att hela 5 % av världens alla djur och växter finns i detta land. Här får man lyssna till den fina lilla Geckoödlan när man sitter och vilar på terrassen på kvällen och på dagen ser man den oerhört vackra och mycket snabba Kolibrin suga nektar från blommorna. Det finns många olika sorters grodor i Costa Rica och några av dem är mycket giftiga.

Det finns många nationalparker i Costa Rica och en av dem är Corcovado i den södra delen av västkusten. Om du bokar din resa till Costa Rica med Swetours kommer du att få möjlighet att göra ett besök i regnskogen i Monteverde. Här kan man om man har tur se den unika fåglen Questzalen. Denna fågel har en av sina få boplatser i världen här. läs mer om Questzalenpå denna webbsida. Fågeln är av många betraktad som den vackraste av alla fåglar.