Tips inför bröllopet

Av många är bröllopsdagen ansedd som den största dagen i deras liv. Samtidigt är högtiden en dag av stora förväntningar där så mycket kan gå fel om man inte är förberedd.

Ett misstag att inte anlita hjälp

Ett misstag som många begår inför sina bröllop är att tro att de kan göra det mesta själva för att hålla ner kostnaderna. Detta är ofta ett övermäktigt uppdrag som slutar med hastigt hopslängda lösningar. Maten är något som kan ta mycket tid och som även har potentialen att ställa till med mycket problem. Gör dig själv en tjänst och anlita en cateringfirma istället så att du kan fokusera på annat. Kolla runt på nätet och läs recensioner och omdömen så att du är säker på att du får kvalitativ mat från en seriös firma.

Ha koll på håret

För framförallt bruden så är det viktigt med en elegant frisyr. Ett förödande misstag är dock att sätta sig i frisörstolen iklädd en T-shirt eller liknande tröja. Det är minst sagt enerverande att ha suttit i flera timmar och fått sin frisyr fixad, för att sedan komma på att man måste dra en T-shirt över huvudet för att kunna slinka ner i brudklänningen. Ha istället på dig något du kan knäppa upp eller ta av dig nedåt.

Utstyrsel och smycken

Både brud och gäster missar att smycken kan ha en väldigt stor inverkan på hur en utstyrsel uppfattas. Smycken är inte något som ska läggas till i efterhand, utan måste vara med under hela processen för att säkerställa att de kompletterar och matchar kläder och skor till perfektion. En klänning som såg makalöst vacker ut utan smycken kan kännas överdådig och skrikig efter att man lagt till ett halssmycke i efterhand.

Planera festlokalen

Så nu är dagen här och gästerna står på kö vid buffén; en kö som dessvärre går rakt över dansgolvet, som därför inte kan användas. Detta är bara en av anledningarna till varför man alltid ska besöka lokaler i god tid för att se hur saker och ting ska arrangeras, och om man över huvud taget kan ha mottagningen där. Ett rum har fler aspekter än kvadratmeter och en illa placerad pelare kan till exempel skapa stora problem när rummet väl är inrett inför mottagningen.

Så kom ihåg: tänk efter innan, planera så gott du kan i förväg, och åta dig inte mer arbete än du kan hantera. För fler tips med lite humor strött ovanpå kan vi tipsa om den här engelska länken.