Tips för dig som tänkt planera ett vinterbröllop

Att planera ett vinterbröllop är inte så ovanligt som man först skulle tro. Medan fler gifter sig under sommarmånaderna än andra tider på året går siffrorna inte ned till noll ens under vintern. Ett vinterbröllop kan bli otroligt vackert, men självfallet finns det lite extra saker att tänka på. 

Kläderna

Även om ni håller alla delar av bröllopet inomhus kommer det finnas anledningar att klä på sig lite extra. Till att börja med kommer alla säkert behöva röra sig mellan vigselplatsen och där bröllopsmiddagen serveras. Men sedan kommer det nog inte vara nämnvärt lika varm i dessa lokaler än det hade varit någon annan tid på året.

Men för att fortfarande få chansen att visa upp bruden i all sin prakt är det klokt att skaffa lite extra lager som snabbt kan tas av och på utan att riskera påverka frisyren eller klänningen. Men det är ju ingen anledning att inte satsa på kvalitet.

Mat & dryck

När det kommer till mat och dryck är det inte mycket som behöver vara annorlunda. Ni kan planera exakt samma meny som om det vore ett sommarbröllop om ni så önskar. Ett tips är dock att se till att det alltid finns varm dryck av något slag om gästerna börjar känna sig lite frusna.

Fotografering

Att fotografera sig ute på vintern kan ge fantastiska resultat. Men det gäller att förbereda sig för kylan. Och se dessutom till att alltid ha en backupplan utifall att vädret blir allt för dåligt. Ge er gärna ut och scouta efter en plats som ser extra vacker ut denna tid på vintern. Många gillar att ta sig ut i naturen, men det kan även finnas utmärkta alternativ i stadsmiljöer.