Planera och boka i tid

När skall bröllopet stånda, kanske redan på måndag? Om du planerar ett bröllop inom en rimlig framtid så är det på tiden att både du och din partner bestämmer datumet och exakt kyrka eller plats för vigseln.

Därefter börjar det tuffare arbetet nämligen budgetplaneringen. Bröllop kostar inte helt oväntat en del pengar. Ha svaren redo på frågor såsom, hur många gäster kommer? Vad kommer festlokalen och maten efter vigseln att kosta? Hur kommer mottagningen av gästerna att gå till? Hur mycket kommer utskicket av inbjudan till bröllopet att kosta? Vad kommer transportkostnader att gå på till och från bröllopet? Var skall bröllopsnatten äga rum och vad kommer det att kosta? Skall musik och underhållning bekostas?

Som ni ser vimlar det av viktiga frågor som kretsar runt allt kring bröllopet. De första planeringsfaserna av bröllopet bör egentligen starta redan 9-12 månader innan det bröllopsdatumet. När ni kommit närmare in i planeringen kan ni börja titta i detalj på vigselringar och bröllopsklädsel. För bruden krävs många flera arbetstimmar än brudgummen i det normala fallet.
Det krävs att bruden tidigt spikar tid för håruppsättning och sminkning samt att bröllopsklänningen utses. Sådant tar tid och bör göras minst tre månader innan bröllopsdagen är kommen. När det är drygt en månad kvar bör ni stämt av med alla reservationer och bokningar som gjorts för bröllopet så att allt stämmer. Kör gärna en generalrepetion med präst eller vigselförrättare. Förlovningsringarna skall vara intakt och se till att all klädsel är redo. Se över dekorationer och ytsmyckningar av festlokalen och stäm av med restaurang och cateringbolaget att alla beställningar stämmer.

Under själva bröllopsdagen finns det inte mycket ni kan göra mer än att försöka njuta av stunden (vilket inte alltid är lätt på grund av alla stressmoment). Se bara till att försöka att ha både humör och vigselringar i behåll när det är dags för bröllopsstunden.