Lägga upp brölloppsplaneringen

När man har bestämts sig för att gifta sig gäller det att sätta igång med planeringen så tidigt som möjligt. Inte bara för att få sitt drömbröllop, det är också genom en bra planering som man slipper onödiga kostnader. 

Tänk på att boka kyrkan i tid. Det flesta par gifter sig under semester, helst juli och augusti så vill ni ha ett sommarbröllop borde ni boka kyrkan så tidigt som möjligt, gärna ett år innan, för att vara säker på att få det datum ni vill och den kyrka ni vill.

Fundera ut tidigt vilka pengar ni har att röra er med. Saker som kyrkan, lokal för bröllopsfesten och fotograf är ganska fasta kostnader och måste inräknas först. Därefter kan man se vilka sorts ringar man har råd med, vad klänningen och maten får kosta, samt hur mycket som finns över till dekorationer.

Mycket går som tur är att hyra nuförtiden så man behöver inte en köpa en jättedyr klänning och frack för att bära den endast en gång. man kan också hyra porslin och dekorationer till vettiga priser.

Bestäm tidigt om ni vill ha presenter eller endast tänker ta en kuvertavgift för mat och dricka. Det är mycket vanligare med kuvertavgifter nuförtiden så att man inte behöver köpa mat för tusentals kronor.

Sist men inte minst ska inbjudningskorten ut i tid så att folk inte hinner boka upp er dag med andra saker. Skriv tydligt vilka kläder som gäller, om barn är tillåtna på vigsel och middagen samt tider, kostnad och eventuell vägbeskrivning till kyrkan. Om ni inte vet vad ni ska servera borde ni skicka ut sådan information när ni vet, så folk kan höra av sig om de är allergiska eller vegetarianer.