Kläderna

Bröllopskläderna är viktiga för både mannen och kvinnan. Det är här man visar att det är ni som ska gifta er, inte någon annan av de välklädda personerna i kyrkan. 

Klänningen kan kosta hur mycket som helst. Köper man från ett riktigt dyrt märke kan man få betala några hundra tusen för att få bära den under några timmar. I de flestas tycke är det att ta i lite grann. Klänningen ska inte behöva kosta lika mycket som, eller mer, än hela bröllopet.

Man kan köpa sin egen klänning för betydligt billigare pris. Visst måste man vara beredd på att ge några tusen för att köpa en helt ny klänning. Köper man begagnat kan man komma undan billigare men det känns kanske inte helt okej att bära någon annans klänning nedför altaret.

För mannen är det likadant. Det finns otroligt dyra frackar och smokings. Köper man hela sättet nytt få man spendera några tusen, kanske mellan 2-5000 kronor beroende på butik och vilken skärning man vill ha.

Anser man att det också känns som onödiga pengar att lägga ut kan man hyra sina bröllopskläder. Det är många som gör det för att spara in pengar. Kläderna går fortfarande att sy in så att de är mer figursydda för era kroppar, även om vissa tar extra betalat för det.

Vi måste också tala om underkläderna. Här är det självklart att köpa helt nya. Som nygift par ska man visa varandra något helt nytt på bröllopsnatten. Diskutera tillsammans om det finns något specifikt som ni gillar bäst: spets, siden, boxers, push-up och så vidare. Sedan går ni ut shoppar utan att visa den andre vad ni har köpt. Vänta till bröllopsnatten för att visa varandra.