Fin till bröllopet

BröllopsfinDet är extremt mycket som ska planeras och saker som ska ordnas inför ett bröllop. Allt från gästlistor som göras iordning flera månader i förväg till mat som ska köpas in bara dagarna före. När väl bröllopsdagen kommer kan mannen klä upp sig relativt snabbt. Annat är det för kvinnan som har flera timmars förberedelser framför sig.

Redan några veckor innan bröllopsdagen visar det sig att det är bruden som får göra flest val och förbereda sig mest utseendemässigt. Antalet brudklänningar i färger och former är extremt stort. Visserligen har männen många olika uppsättningar att välja mellan också men det är tiotals gånger fler olika uppsättningar som bruden har att välja på.

Väl framme på bröllopsdagen är det makeup och framförallt håruppsättningen som tar tid. Frisyren har blivit bland det viktigaste och inte sällan betyder det timmar i frisörstolen.

Det kan vara en stor fördel att visa frisören sin bröllopsklänning (eller bilder på den) i förväg eftersom det är viktigt att allt matchar. Både klänning, frisyr, bukett och smycken. På så vis kan frisören fundera och bilda sig en uppfattning av vad som kommer bli snyggt. Dessutom är det bra att berätta vad för slags bröllop man planerat. Till ett mycket formellt bröllop som är korrekt och stilrent passar nämligen inte samma frisyr som till det mer lättsamma sommarbröllopet. Håruppsättningen ska alltså inte enbart matcha övrig utstyrsel utan även bröllopet i sin helhet.

De absolut sista sakerna som sker hos frisören brukar vara hårdekorationerna. Blommor passar alltid bra men det är lika vanligt med diadem eller tiara.

Så lika viktigt som det är att välja bröllopsklänning är det att fundera över vilken make-up och vilken frisyr man vill ha. Många val att göra. Men det viktigaste valet är i alla fall gjort sedan långt mycket tidigare. Valet av livspartner.