Det perfekta bröllopet

Även om det är mycket arbete och stress med att arrangera ett bröllop så är det värt mödan. Ett bröllop är ett minne för livet och det skall vara vackert, romantiskt och samtidigt något unikt med särprägel.

Det är inte så svårt att vara kreativ när det gäller bröllopsförberedelserna. Det handlar mest om att våga genomföra det roliga, innovativa och spännande. Om ni fastnat i ditt bröllopsarbete så är det aldrig fel att inspiration. På nätet finns en uppsjö av bloggar, tidningar, artiklar och bildarkiv som dokumenterat de mest fantastiska bröllopen. Er strävan skall givetvis vara att hitta den känsla och stämning så faller er i smak. Det är trots allt ni som bröllopspar som skall känna er unika och speciella.

Sätt ett tema

Den naturliga färgen i de flesta bröllopsomgivningar är i grunden vit. Vill ni sätta temat tidigt så är det aldrig fel att testa något färgglatt när det gäller design av inbjudningskort och dekoration under bröllopsdagen. Om gästerna först får en given färgkombination på inbjudningskortet så kan man fortsätta använda färgtemat när gästerna anländer till bröllopet. Låt färgtemat utstråla kärlek och liv med färger såsom rosa, rött eller ljusgrönt.

Bröllopsbukett

Blommor och tårta

Beroende på när under året som bröllopet planeras väljer ni blommor som skall pryda kyrkceremonin och festiviteterna. Se till att dukningen innehåller trevliga blommor som lyfter upp. Kronjuvelen är givetvis brudbuketten som bör sticka ut på ett upplyftande och varmt sätt.

Bröllopstårtan kan göras hur rolig, romantisk eller fräck som helst. Antingen följer ni ett tema eller gör tårtan så personlig det bara går. Bakelsen skall vara något gästerna kommer ihåg!

Efter bröllopet – vart skall ni resa?

Om budgeten tillåter skall ni självfallet ge er av på en vacker och romantisk bröllopsresa. Det finns många vackra platser i Europa att besöka: den grekiska skärgården, Costa del Sol, Franska Rivieran eller varför inte Sicilien. Om ni känner att ni vill ha något extra utanför den europeiska kontinenten kan Costa Rica nämnas som erbjuder en semesterupplevelse av vackra stränder, pittoreska byar och en alldeles enastående natur med regnskog. Titta även på det karibiska ö-landskapet med platser såsom Bahamas, Puerto Rico, San Martin och Jamaica. Bröllopsresan är den sista delen som fullbordar det vackra minnet från bröllopet, se därför till att ni hittar drömplatsen för just er!