Budget-shoppa inför bröllopet

I alla tider har klädkoder varit en hjälpande hand för att veta vad man sätter på sig vid olika tillfällen och högtider. Det kan kanske tyckas vara lite gammaldags för vissa, men faktum är att det på många sätt kan vara till stor hjälp både för gäster och värden då det bland annat undviker att kläder stjäl uppmärksamhet från själva ”eventet”.

wedding checklist

Bröllop är ett huvudbry för många när det kommer till klädsel och här är just klädkoder ett sätt att underlätta valet av plagg för så väl kvinnor som män. En viktig regel för kvinnor är kort och gott att inte överglänsa bruden, man bör alltså välja något festligt och fint men som inte stjäl ögonen från bröllopets verkliga stjärna. Vit är på så sätt en färg som bör undvikas i allra högsta grad och svart som färg på klänning brukar heller inte rekommenderas då det är något av sorgens färg i dessa högtidliga sammanhang.

Vi är även många som oroar oss för själva inköpen till festen oavsett man är gäst eller den som faktiskt gifter sig. Men faktum är att det utan tvekan går att hitta riktigt festliga och snygga kläder inom rimliga prisnivåer, en stilig kostym kan exempelvis inhandlas på den tidiga sommarrean för under 1000-lappen eller varför inte leta begagnade kvalitetsplagg på nätet? Klänningar finns i uppsjö på nätet och är det tärnor som ska klä sig lika kan man smidigt köpa samma plagg från en och samma butik. Ofta finns också rabattkoder som gör att man sparar ännu mer på köpet, då de flesta klänningar redan är billigare online än i butik.

Står det frack som klädkod på inbjudan gäller det att klä sig ytterst stiligt, det är nämligen den allra finaste av de mest förekommande klädkoderna. Män bör i detta fall klä sig i mörk frack med väst samt fluga i vit färg medan kvinnor bär långklänning eller lång kjol i lyxigt och vackert material. Helst ska hela utstyrseln vara kombinerad med smycken och aftonväska. Den här typen av plagg använder man sällan mer än några fåtal gånger, varför det garanterat går att hitta budgetalternativ i form av second hand på nätet.