Bröllopsbuffé

En av de allra viktigaste ingredienserna på ett bröllop är givetvis maten. Bra mat är som bekant oftast lika med en lyckad fest, vilket så klart även gäller på bröllopet. Men, vad ska man då servera på bröllopet? Här nedan kommer några tips på bra bröllopsmat.

Det som ofta är avgörande för vilken mat man ska servera på ett bröllop är hur många gäster som kommer att komma på bröllopet. Rör det sig om många gäster är ofta någon form av buffé lämpligast och gärna då med många olika typer av rätter så det finns någonting för alla smaker. Någonting som alltid fungerar bra på en buffé är pajer av olika typer. Pajer har dessutom den fördelen att man kan göra dem i förväg och sedan bara ställa fram.

Annat som också bra som en del av en buffé är till exempel olika typer av kallskuret som rostbiff, kalkon, skinka och liknande. Lax är också något som passar bra på en buffé. Se också till att ha åtminstone ett par vegetariska alternativ för den som gillar det. Olika former av grytor passar också bra när det handlar om större sällskap som ett bröllop.

Ett annat alternativ är givetvis att köra på någon form av trerättersmeny, dock krävs nästan då att man har någon som är i köket.

När det kommer till efterrätten ska denna självfallet bestå av en rejält tilltagen bröllopstårta i flera våningar. Här kan det vara värt att lägga ner några kronor extra för att få en riktigt stilig bröllopstårta.

Vad ska man då dricka på ett bröllop? Champagne så klart! Dock kan det ju vara bra om det även finns några andra alternativ som öl, vin eller liknande.