Bröllop

Har du nyss blivit friad till eller är den som har friat? Förhoppningsvis vankas det då bröllop. Ett giftermål kanske är den allra främsta kärleksförklaringen. Paret lovar varandra trohet för resten av livet. Det är en fin gest och för många blir det verkligen så – d.v.s. att giftermålet håller livet ut.

Det krävs många förberedelser inför den stora bröllopsdagen. För brudparet är det en av de viktigaste dagarna i deras liv och allting måste vara perfekt. Bruden ska göras fin med bröllopsklänning, make up och hår. Klänningen bör väljas noga med omsorg. Ibland används brudklänningar som gått i arv. Vad gäller make up så vill man gärna att det ska vara något extraordinärt och det samma gäller håret. Kanske kan en spännande håruppsättning vara aktuellt. Så klart stylas även mannen ibland, men det vore att fara med osanning att påstå att bruden inte får mest fokus.

Även den som är inbjuden på ett bröllop bör klä sig fint. Kostym och finklänningar är klassiska plagg som alltid funkar till bröllopet. Det är ju trots allt en högtidlig tillställning. Att få chansen att bevittna en vigsel är något oerhört vackert och ärligt. Det blir lätt en sentimental stämning. Man håller andan när bruden vandrar fram mot altaret där mannen står och väntar. Pustar ut gör man först efter den berömda kyssen har ägt rum. Sedan blir det bröllopsfest. Det brukar vara en storslagen sådan med mycket människor, god mat och många tal.

Den perfekta bröllopsfesten brukar vara kostsam men minnesvärd i framtiden. Bröllopsnatten brukar paret spendera på något speciellt ställe. Kanske en lyxsvit eller liknande. Somliga par har ens ingen bröllopsfest utan sätter sig på första bästa flyg mot någon härlig destination. Traditionellt efter bröllopsnatten så ger mannen kvinnan den så kallade morgongåvan. Oftast består den av ett smycke som bärs kring halsen.