Bröllop på budget

Att gifta sig kan lätt ta över ekonomin, köra över den och lämna efter sig ett spår av fakturor och tomma plånböcker. Det behöver dock inte vara så. Man kan få det mest fantastiska bröllopet för en bråkdel av kostnaden.

Klänningen

Här kanske det är lättast att kostnaden skenar iväg. Många bestämmer sig numera för att hyra sin bröllopsklänning eftersom den bara ska bäras en dag, eller egentligen några timmar då många byter om framåt kvällen. Men att få behålla sin klänning och ha den som en påminnelse om den vackraste dagen i sitt liv känns viktigt för många.

Då kan man behöva hitta lite reakläder. Tänk på att en bröllopsklänning får se ut som man vill. Det är inga måsten att den ska vara lång och fluffig med spets och pärlor. Man kan välja någonting enklare. Bäst är ju om man kan hitta en klänning att gifta sig i som man vet att man kan använda till andra tillställningar senare. I slutändan måste man tänka på att det är löftena man ger varandra som betyder något, inte klänningen.

Hos Rabatterat.nu kan man leta efter vilka butiker som har passande rabatter och kampanjer för tillfället. Ta en titt och undersök om några av dina favoritbutiker har ett bra erbjudande. Var ute i tid! Då kan man prova klänningen hemma i lugn och ro och eventuellt skicka tillbaka den om storlek behöver bytas och så vidare.

Dekorationerna

Det är inte en vanlig fest. Det är en bröllopsfest. Det innebär bordsplaceringar, fina dukar och vackra dekorationer på alla långbord. Bankkontot blir plötsligt tomt efter man beställt blommorna och då har man inte ens börjat köpa in dukar och fixat servisen.

Serviser och liknande går förstås att hyra för kvällen av olika cateringföretag. Så man behöver inte köpa in en servis för 100+ personer. Blommorna kan man enkelt lösa genom att bege sig ut i den svenska floran. Handplockade buketter som pryder borden kommer att ge en speciell atmosfär. Välj era favoriter och kombinera med gröna blad eller kvistar.

Ett höstbröllop blir vackert med mycket trä och gula toner medan ett sommarbröllop kanske är snyggare med full blomster i regnbågens färger. Sedan måste man gå efter tycke och smak. Tänker man ha ett vinterbröllop kan det vara svårt att plocka blommorna. Då samlar man sina vänner för en helkväll och ber ödmjukt om deras hjälp att skapa pappersblommor. De håller längre och man kan välja färger helt fritt!

 

Maten

På en bröllop är en middag nästan obligatorisk. Man vill ju umgås med sina nära och kära hela kvällen och fira storslaget. Middagen kan bli dyr om man planerar att bjuda hela sällskapet på trerätters och kanske något litet att tugga på framåt småtimmarna.

Hitta billiga med goda alternativ. Det är få personer som inte gillar svensk, vanlig husmanskost. Att göra en fantastisk gryta är billigt eftersom köttet som används är inte i det dyraste laget och grytan drygas lätt ut med goda rotfrukter och en underbar sås. Servera i snygga skålar och välj gärna potatis till för billigaste alternativet. Bröd är också billigt att köpa in mycket av. Låt det gärna stå brödkorgar på borden innan middagen serveras, då kan man med gott samvete göra mindre portioner eftersom det finns tilltugg bredvid middagen.

Själva tårtan ska vara grandios och räcka så alla gäster får åtminstone en bit. Fundera på om den verkligen behöver vara så speciell? Utsidan kan man lätt göra snygg med sockerpasta som finns att köpa på tårtbutiker och Panduro. Här kan man också fixa själv med en skön bakdag. Det går också att göra små individuella tårtor till alla bord. Det går fortare att grädda och det spelar mindre roll om en liten tårta blir dålig än en stor.