Borgerlig eller kyrklig vigsel

Bröllopsdagen är en viktig dag i våra liv och det innebär givetvis att mycket kretsar kring just denna dag. Allt ifrån blommor till klädsel och frisyr ska sitta perfekt när dagen är inne och bröllopsfesten ska vara minnesvärd för alla. 

När man väl bestämt sig för att knyta samman sina band och gifta sig så är det mycket som ska klaffa. Inte bara brudens klädsel, hår och bukett ska vara tip-top utan även brudgummens klädsel, tärnor och marskalker ska matcha, maten ska vara beställd och festlokalen ska vara stylad. Det är mycket att tänka på och planera och ju större bröllop eller fest man vill ha desto tidigare måste man börja planera dagen.

Här kan det vara bra att sätta sig ner och för det första fundera på vad man vill ha ut av sin bröllopsdag. Det är viktigt att båda är med i planeringen och talar om hur man vill ha det. Kanske är det egentligen inte ett pampigt kyrkobröllop man är ute efter, man vill hellre gifta sig borgerligt utomhus eller varför inte hemmavid. Många kyrkor har börjat med Drop-in bröllop för de par som på ett lätt och okomplicerat sätt vill gifta sig. Man kan istället för att ha en stor fest anordna en lugn middag med de närmaste eller njuta av kvällen på tu man hand och satsa pengarna på en bröllopsresa eller ett framtida husköp.

Inget är rätt eller fel, det är er dag och den ska vara precis just så som ni önskar.